Lacné kožené sedačky

Výber koženej sedačky nie je vôbec ľahkou záležitosťou. na našom trhu sa nachádza mnoho druhov a typov kožených sedačiek. Môžu to byť kožené sedacie súpravy rohové, rozkladacie s úložným priestorom, kožené modely typu 3 +2 +1, alebo 3 +2. To už záleží len na Vás a na priestoroch obývacej izby. Tiež pred kúpou akejkoľvek pohovky (nielen koženej), by ste si mali rozmyslieť k akému účelu nám sedačka bude slúžiť.

Pri výbere koženej sedačky si dajte pozor, či sa nejedná o umelú kožu alebo EKO kožu. Je to náhrada kože. Ide o umelú useň, ktorej vrchná časť je zo 100% polyuretánu a výplň tvorí úplet. Tieto sedacie súpravy sú za dostupnejšiu cenu, sú až o polovicu lacnejšie ako pravé kožené sedacie súpravy. Cena sa tiež odvíja od hrúbky materiálu. V poslednej dobe sa na našom trhu objavujú kože, pri ktorých ich farebnosť zaručuje vrchná gumová vrstva. Na tento typ si dajte pozor a zvážte, či si takú sedačku chcete kúpiť, pretože pri sedení na nej sa človek ľahko spotí a "lepí" sa. To sa vám pri kvalitnej koženej sedacej súprave stať nemôže.

Či si chcete zakúpiť kožené súpravy do svojho bytu či domu, tak predovšetkým sústreďte svoju pozornosť na pohodlie, kvalitu, stabilitu a funkčnosť sedacej súpravy. Dôležitým prvkom je konštrukcia koženej pohovky. Najviac je kvalitná oceľová konštrukcia. Má dlhú životnosť a trvanlivosť. Ďalšími prvkami pri výbere je rozmer súpravy a farba poťahu. Tiež záleží, či je sedačka rozkladacia a koľko má úložného priestoru. Kožené sedačky by nám mali ladiť s celým naším interiérom. Správne zvolené kožené sedacie súpravy budú dominantou našej obývacej izby.

Významnú úlohu hrá hĺbka sedu. Ideálna hĺbka sedu je, keď sa môžete pohodlne oprieť a nemáte pocit, že ste v sedačke zaborení. Skvelým doplnkom sú podhlavníky. Tie nám dodávajú pocit pohodlnosti a relaxácie. Kožená sedačka musí umožniť pohodlie pre dlhodobé sedenie, alebo pohodlný odpočinok, ľahké vstávanie, preto si pri nákupe kožené sedačky vybraný model najprv poriadne vyskúšajte.